...

Kapadokya İrfan Kulübü

Alev ALATLI’nın katılımıyla Gençlik ve Modern Zaman Söyleşileri NEVÜ’de
21/12/2022

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Kapadokya İrfan Kulubünün düzenlediği Gençlik ve Modern Zaman Söyleşileri Serisine bu hafta Alev Alatlı konuk oluyor.

Eğitim Öğretim yılının başından itibaren düzenlenen 10 programlık seride her hafta farklı konular ve akademisyenler öğrencilerle buluştu. Dönem boyunca 9 tanesi gerçekleştirilen etkinliklerin bu haftaki konuğu Alev Alatlı olacak. “Velhasıl-ı Kelam” başlığıyla ilan edilen kapanış programı Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonu’nda 22 Aralık Perşembe günü saat 15.30’da gerçekleştirilecek.

Edebiyattan felsefeye, ilahiyattan tarihe farklı alanlarda seminerlere yer verilen programların bu haftaki konusu “Nasihatname” eserleri ile gençlere rehberlik eden Alev Alatlı’nın gençlere modern zaman nasihatlerinden oluşacak. Üniversite öğrencisinin mesuliyetleri, talebelik yıllarının verimli değerlendirilmesi ve medeniyetimizin temel düşünceleri üzerine konferans verecek olan Alatlı, salondaki öğrencilere tecrübelerini aktaracak.

Gençlik ve Modern Zaman Söyleşileri Nedir?

Nevü İlahiyat Fakültesi hocaları ve öğrencileri tarafından düzenlenen seminer/söyleşi serisi, üniversite öğrencilerinin kültürel ve manevi gelişimlerini desteklemek, akademisyenlerle buluşarak bilgi ve tecrübelerinden faydalanmalarını sağlamak ve derslerinin yanında kendilerini geliştirecek fikirler edinmelerine yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilen seminer/söyleşi serisinin ismidir.

Farklı alanlarda, alanında uzman hocaların konuk olduğu etkinlikler Perşembe günleri ve genellikle yüz yüze gerçekleştirilmektedir. 10 seriden oluşan etkinlik dizisi 22 Aralık Perşembe günü Alev Alatlı’nın canlı bağlantı ile katılacağı 10. Program ile dönemin son programını gerçekleştirecektir.

Gençlik ve Modern Zaman Söyleşileri Kapsamında Nevü’de Gerçekleşen Programlar

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde önceki haftalarda öğrencilerle buluşan bu kapsamdaki etkinlikler ve konu başlıkları şöyledir:

GENÇLİK VE MODERN ZAMAN SÖYLEŞİLERİ PROGRAM TAKVİMİ

 

TARİH

KONUŞMACI

KONU

 1

 

 

30.09.2022

-Prof. Dr. Zülfikar DURMUŞ

 

-Dr. Öğr. Üyesi Havva ÖZATA

 

Kuran’ı Kerim’in Etrafındaki Sorular

2

06.10.2022

 

 

Doç. Dr. Fevzi YİĞİT

 

Taklit ve Taassup

Bilgi ve Aşk

3

13.10.2022

 

Arş. Gör. Hamza ÖZEN

 

Finansal Konularda İslam Hukuku Ne Söyler?

4

20.10.2022

Arş. Gör. Yusuf Asım SÖYLEMEZ

 

Z Kuşağı- Medya ve Algı

5

26.10.2022

Dr. Öğr. Üyesi Metin DOĞAN

Gençlik ve Kimlik Sorunları

6

24.11.2022

Prof. Dr. Mehmet BİREKUL

Modern Toplum, Doğa Ve İslam

7

01.12.2022

Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin GÖKALP

 

İlerlemecilik-Hümanizm ve Tarihin Sonu Tezi

8

08.11.2022

Arş. Gör. Hilal Büşra Bilge ÖKSÜZ

 

Şiir- Şair ve Peygamber

9

15.11.2022

Dr. Öğretim Üyesi Mesut ÇAKIR

Modern Çağın Anlam Arayışında Hadislerin Rolü

10

22.12.2022

Alev ALATLI

  VELHASIL-I KELAM

Bu Çağda Özgürlük/ Nasihatler-Tecrübeler