...

Kapadokya İrfan Kulübü

“Gençlik ve Modern Zamanlar” başlıklı seminer/söyleşi program dizisinin 5. etkinliği gerçekleştirildi.
29/10/2022

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kapadokya İrfan Kulübü bünyesinde gerçekleştirilen 10 programlık “Gençlik ve Modern Zamanlar” başlıklı seminer/söyleşi program dizisinin 5. etkinliği gerçekleştirildi.

Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi KARAVEZİR Salonunda yapılan “Gençlik ve Kimlik Sorunları-Kimlikte Kültürel, Küresel ve Küyerel Görünümler” başlıklı seminer, Dr. Öğr. Üyesi Metin DOĞAN’ın anlatımlarıyla tamamlandı.

Küreselleşme ile birlik kimlik oluşum süreçlerinden bahsedilen konuşmada bireylerin dijital ortamlarda hangi kimliklerle bulundukları üzerinde duruldu. Gelenek ile modern dönemlerde ortaya çıkan kimlik çatışmalarına değinen konuşmacı yeni kuşakların gelenekseli reddetme eğiliminde olduklarının yapılan çalışmalarda gözlemlenebildiğinden bahsetti. Lise ve üniversitenin bu süreçlerde önem arz ettiğine değinen Doğan, yeni bir kavram dünyası oluşturarak gelenek ve geleneği oluşturan ögelerden beslenen ve aynı zamanda geleceğe uzanabilen bir dünyanın ve bu dünyaya ait bir kimlik oluşturulmasının zaruri olduğuna dair vurgularıyla konuşmasını tamamladı.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen programın sonunda önceki programlarda olduğu gibi çekilişle 1 öğrenciye 200 TL değerinde kitap/kırtasiye çeki, 3 öğrenciye kitap seti ve 3 öğrenciye Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin tarafından hediye edilen çeşitli kitaplar verildi.

Başarıyla tamamlanan 5 programın ardından “Gençlik ve Modern Zamanlar” seminer/söyleşi serisinin ara sınavların hemen sonrasında yeni konu ve konuşmacılarla devam edeceği duyuruldu.