...

Kapadokya İrfan Kulübü

“Gençlik ve Modern Zaman Söyleşileri” serisinin üçüncüsü, “Finansal Konularda İslam Hukuku Neler Söyler” başlıklı seminerle gerçekleştirildi
13/10/2022

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kapadokya İrfan Kulübü tarafından başlatılan “Gençlik ve Modern Zaman Söyleşileri” serisinin üçüncüsü, “Finansal Konularda İslam Hukuku Neler Söyler” başlıklı seminerle gerçekleştirildi.

Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonu’nda düzenlenen programda konuşmacı Araştırma Görevlisi Hamza Özen Sanal Ticaret İşlemleri, Borsa ve Katılım Bankacılığı üzerine konuştu.

Konferansta Klasik İslam Hukuku metinlerinde akitler için aranan temel şartların yanında temel ilke ve esaslar ele alındı. Ardından klasik dönemde ele alınan akitler tanıtılıp bu akitlerin günümüz sanal ticaret işlemleri, borsa ve bankacılık konularıyla bağlantısı üzerinde duruldu.

‘Promosyon, vade farkı, kâr oranları, enflasyon, stokçuluk’ gibi güncel ve tartışmalı konulara da odaklanılan söyleşide Özen, öğrencilerin bu ve benzeri başlıktaki sorularıyla birçok noktaya değindi. 

Programın sonunda öğrenciler, akıllara takılan soruları için İlahiyat Fakültesi’ne de davet edildi ve ardından bir öğrenciye NEVÜ Sezai Karakoç Yaşam Merkezi içerisinde bulunan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kitabevi’nden kullanılmak üzere hediye çeki, üç öğrenciye ise kitap seti hediye edildi.

Ve programa özel ilave olarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in kitap hediyeleri de öğrencilere takdim edildi.